Voldtekstofrene fortjener handling

Rita Sletner, førstekandidat for Østfold Venstre, mener det må bli slutt på festtaler og krever handling når det gjelder tiltak for å hjelpe voldtektsofre. Regjeringen har ikke fulgt opp konkrete tiltak fra deres eget voldtektsutvalg.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**


Oppdatert 22. august

Rita Sletner presenterer Voldtektsutvalgets utredning

Foto: Finn Dale Iversen

Da Rita Sletner la fram innstillingen fra regjeringens voldtektsutvalg i januar 2008 med en rekke forslag til tiltak, sa justisminister Storberget til Dagbladet; – Det er konkrete innspill som er lette å innføre, og vanskelige for politikerne å vri seg unna.
Da er det underlig at han ikke har innført de viktigste tiltakene.

– Storberget snakker mye og leverer lite i forhold til voldtekt. Han ramser opp tiltak om kreti og pleti. Hovedtiltaket om opprettelse av Politiets sentrale enhet mot seksualisert vold (SEPOL) ignorerer han. Gratis psykologhjelp til ofrene ignorerer han. Jeg følger med, festtalenes tid er forbi, sier Sletner.

Hun er forbannet på passiviteten til Storberget og mener han driver spill for galleriet.
Vi vil følge opp med mer info om hva som er gjort og ikke – så raskt som praktisk mulig.

Kommentar på Ritas blogg
Les oppslag på dagbladet.no

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**