Noen sprer narkotika i byen vår!

Leder i Namsos Venstre Geir Olav Knappe er meget bekymret over det økende misbruket av narkotika i Namsos.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**


På vårparten gjennomførte politiet flere aksjoner mot rusmiljøet i Namsos. Det ble gjort beslag av både hasj og amfetamin. Ungdommer nede i 15-årsalderen bruker narkotika i byen vår, og bruken er økende.

I følge Natteravnene er det like lett å kjøpe rus som å kjøpe brus på kiosken. Privatpersoner i vårt nærmiljø tjener gode penger på å skaffe våre ungdommer narkotika. Synes du det er greit?

Geir Olav Knappe - Sentrum

Foto: Martin Hågensen

For meg er det viktig at vi har en rettsstat som ivaretar både frihet og trygghet. Det er politiets oppgave å sikre borgerne trygghet. Men når tryggheten og friheten trues av at noen uten skrupler selger narkotika til våre egne unge kan vi ikke bare sitte og se på, og vente på at politiet ordner opp. Vi har alle et ansvar for å ta vare på byen vår.
Jeg er for en meget hard linje overfor de som tjener penger på å rekruttere de unge til rusmisbruk. I det arbeidet må politiet være knyttneven. Men sammen med politiet har vi alle et ansvar for at uvesenet ikke får fritt spillerom i byen vår. Vi må bli flinkere til å bry oss.

Videre må vi satse på en forebyggende linje gjennom et bredt og godt samarbeid mellom de foresatte, skolen, frivillig sektor, og det offentlige.
Jeg er for et sosialt og liberalt samfunn hvor folk har frihet og mulighet til å skape sin egen vei til det gode liv. Dette er et samfunn der vi tar ansvar for hverandre og miljøet. Vi må ikke så inderlig vel tåle den råttenskapen som er i ferd med å ødelegge den flotte byen vår.

Natteravnene, som gjør en viktig og god jobb, blir glade hvis flere henter barna sine fra fest. Men de møter ofte unge ungdommer som ikke har noe som helst å gjøre i Namsos sentrum sene nattetimer.

Vi må for all del ikke synke hen i den dvalen og tro at tryggheten og friheten i byen vår ene og alene er et offentlig ansvar.

Fellesskapet er alles ansvar. Sammen gjør vi Namsos til et godt sted å leve.

Hiv narkolangerne ut av byen vår!

Link: Les mer i Namdalsavisa..

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**