– Helikopterberedskapen i Finnmark må styrkes

Stortingsrepresentant Vera Lysklætt, Venstre, besøkte fredag 28. august Garnisonen i Sør- Varanger (GSV). Etter orienteringen hun fikk der, er Lysklætt klinkende klar: – Helikopterberedskapen i Sør-Varanger er under enhver kritikk. Etter at GSV måtte avse sitt militære helikopter til innsatsstyrken i Afghanistan, er beredskapen med helikopter redusert til et minimum her i østfylket.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

 En stor Venstre-delegasjon besøkte GSV fredag 28. august.

En stor Venstre-delegasjon besøkte GSV fredag 28. august.
Foto: Finnmark Venstre

– En ting er at selve overvåkingsoppdraget til GSV vanskeliggjøres. Skjer det ei større ulykke kan det få katastrofale følger når en ikke har tilgang på tilstrekkelig helikopterkapasitet, fortsetter Lysklætt. – Både for forsvaret, politiet, brannvernet og ambulansetjenestens del må Sør-Varanger igjen få tilgang på et permanent og hensiktsmessig helikopter.

– Jeg og Venstre vil jobbe for midler til dette formålet. Og, jeg vil umiddelbart stille spørsmål til Forsvarsministeren om hva regjeringa vil gjøre for å få fortgang med å få på plass et helikopter i denne regionen, avslutter Lysklætt.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**