Miljøprisen overrakt til Oscarsborg Festnings Venner

Listen over tiltak Oscarsborg festnings venner (OFV) har vært involvert i er imponerende, sa Abid Raja da han delte ut Frogn Venstres Miljøpris for 2009.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**


Frogn Venstre har hatt en miljøpris siden 1986. Dette er en miljøpris i vid forstand – en pris til enkeltpersoner eller organisasjoner som gjennom en ekstraordinær innsats bidrar til å gjøre Frogn til et godt sted å leve.

Årets pris gikk til Oscarsborg festnings venner, og foreningens leder Tore Glenne mottok prisen fra Venstres Akershuskandidat Abid Raja 3. september.

Abid Q. Raja på Venstres landsmøte 2009

Foto: Christoffer Biong

-Det dreier seg om en forening som har et betydelig medansvar for at Frogns viktigste historiske minnesmerke blir tatt vare på, sa Raja, og pekte på at borgen også er i ferd med å bli kommunens viktigste turistmål i tillegg til Drøbak sentrum. Borgen er også i ferd med å bli en viktig kulturarena.

Avistegnerhuset var fullt av Oscarsborgvenner og Venstremedlemmer da prisen ble delt ut. Raja trakk også frem borgens historiske betydning.

-Vi må ikke glemme at Oscarsborg og de tilhørende festningsverker har en helt spesiell posisjon i vår nære historie, noe vi ser at foreningen legger vekt på å formidle til kommende generasjoner, sa han.

Les Abid Rajas innlegg her…

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**