Ønsker flere småbedrifter

Venstre vil gjøre det lettere å starte egen bedrift.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**


Kilde AN

Småbedrifter, næringsliv, tekst i boble

Generalsekretær i Venstre, Terje Breivik, og førstekandidat for Nordland Venstre, Berit Woie Berg, møtte lørdag en nyetablerer i Bodø for å diskutere sine tiltak. Tiltakene går blant annet på en forenklet aksjelov, reduksjon i gebyrer og mer fleksibilitet.

— Jeg har vært veldig heldig som har hatt ei venninne som har hjulpet meg godt med papirarbeid og regnskap, forteller Ruth Jensaas Stoum.

Hun startet i april butikken RuthJdesign som har spesialisert seg på design og sying av klær for kvinner. Stoum er tidligere lærer i design- og håndverk på videregående skole, og gjennom bedriften har hun fått utløp for en mange år gammel drøm. Uten hjelpen fra sin gode venninne kunne oppstarten blitt langt vanskeligere.

Plug-and-play

— Jeg innser jo at det kunne blitt mye om jeg skulle tatt meg av alt papirarbeidet og satt meg inn i alle regler. Det skulle vært en plug-and-playhåndbok for nyetablerere, fastslår hun.

Og det er Terje Breivik og Berit Woie Berg helt enige i.

— Vi trenger det mangfoldet som småbedrifter gir oss, derfor må det bli lettere å starte opp. Noen mener småbedrifter må vokse seg store, men vi mener de må få lov å være små. Folk kan skape sin egen arbeidsplass.

Oppdeling

Som et konkret tiltak nevner venstrepolitikerne en oppdeling av Innovasjon Norge for å sikre utviklingen.

— Innovasjon Norge må deles i to, der den ene delen skal være en målrettet nyskapingsdel for gründere og bedrifter i hele landet, fastslår Terje Breivik

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**