Stor Venstre-framgang på skolevalget

Venstre har gått fram 5,6% fra 2005 og ender på 7,0% i Tromsø ved årets skolevalg. – Vi er veldig godt fornøyd med resultatet og det viser at ungdommen i Tromsø ser mye av potensialet i Venstre, sier Elin Sandvik, leder i Troms Unge Venstre. Det er også hyggelig at Venstre får 4,9% i Troms

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Øystein Nilsen og Elin Sandvik

Foto: RoSo

Dette er en del av den nasjonale trenden hvor Venstre nesten doblet oppslutningen ved skolevalgene og gikk fra 3,1% til 6,0%.

– Klimasaken har kommet mye mer i fokus siden 2005. Jeg opplever at mange er frustrert over den rødgrønne regjeringens dårlige klimapolitikk. Venstres miljøpolitikk har blitt kåret til den beste av både WWF og Naturvernforbundet. Jeg opplever at ungdom er enige med oss, sier Sandvik.

På landsoversikten går også Høyre fram 4,7%, til 16,3% mens Frp går tilbake 2,0% til 23,7% og Krf står stille på 3,7%. De rødrgrønne får bare 39,9% mens de ikke-sosialistiske partiene får 49,7%.

– Venstre og Høyre får tilsammen en framgang på 7,8% samtidig som det er borgerlig flertall. For meg er det et klart signal om at ungdom vil ha en ny regjering bestående av Venstre, Høyre og Krf, avslutter Elin Sandvik.

Venstres beste resultat kom på Rå videregående skole i Kvæfjord med 15,1% og på Kongsbakken vgs i Tromsø, hvor Venstre ble tredje størst med 11,9%. I begge disse debattene stilte 2.kandidat, Jonas Stein Eilertsen.

For mer kommentarer:
Elin Sandvik, 922 16 789

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**