4,8% og fantastisk spennende

– Oj, dette blir fantastisk spennende og gir meg masse inspirasjon i avslutningen av valgkampen, sier Venstres Eivind Brenna som snuser på et utjevningsmandat.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**


I OAs måling for Oppland 12. september står kampen om det syvende mandatet, utjevningsmandatet, mellom Venstre og SV. Dette selv om Venstre kun har 4,8 prosents oppslutning (fram 1,6), mens SV har 6,8 (tilbake 0,1). Årsaken er at Høyre i OAs måling er inne, samt at SV gjør det relativt sett svakt på landsplan.De må «bruke opp» sine utjevningsmandater i andre fylker.

– Du skal se det blir jeg som blir Valdres representant på Stortinget, sier Brenna til Oppland Arbeiderblad. I så fall er jeg topp tent til å gjøre en god jobb. Med erfaring fra skole, næringsliv og ti år som ordfører mener jeg å ha en bred ballast, sier en oppstemt Eivind Brenna.

Se oppslag i Oppland Arbeiderblads nettutgave her

Venstre fikk4,4% av stemmene ved Stortingsvalget i 2005, med Brenna på topp. Det var det beste valgresultatet for Venstre i “nyere” tid i Oppland. Ved fylkestingsvalget i 2007 ble det satt nok en rekord, da Venstre fikk 5,0%.

Venstre i Oppland var siste gang representert på Stortinget ved valdrisen Ola T. Lyngstad, fra 1946-1949.

– Å stemme på Venstre i Oppland kan vise seg å bli en viktig stemme, sier 2. kandidat Ketil Kjenseth. Dersom Høyre tar direktemandat og Venstre kaprer utjamningsmandatet, tar vi 2 mandater fra rødgrønne side. Det kan være forskjellen på rødgrønt og borgerlig flertall, sier Kjenseth. Han mener stortingsbenken fra Oppland trenger en ny giv, og mener Venstre og Brenna kan bidra til det.
– Vi trenger i hvert fall ikke mer av det samme som idag, avslutter Kjenseth.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**