Drømmer om musikk på heltid

Ronny Klo (29) fra Tromsø, mest kjent fra Team Jørn og Korslaget, drømmer om å få drive med musikk på heltid. -Jeg var ikke klar over at Venstre hadde så mange konkrete tiltak for etablerere, sier Klo mens han kikker gjenom Venstres 15 punkter for flere kunnskapsbaserte småbedrifter.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

Roar Sollied og Ronny Klo

Foto: ØyNils

Ronny Klo (29) fra Tromsø, mest kjent fra Team Jørn og Korslaget, drømmer om å få drive med musikk på heltid. Han er vernepleier, men håper å kunne ta skrittet helt over i KLO Entertainment.
-Jeg tenker bare musikk og nye låter hele tida, og de tre månedene med Team Jørn ga meg mange kontakter og mye oppbacking fra andre i bransjen, sier Ronny. Han synes det er mye å sette seg inn i når han skal lage eget foretak, og hans engelsklærer fra videregående skole, nå stortingskandidat Roar Sollied, fortalte villig hvordan Venstre vil legge til rette for kulturetablerere og andre gründere.

-Det er tøft å starte bedrift, og det er hardt å overleve i starten. Derfor vil Venstre ha et bunnfradrag for foretakene på linje med det arbeidstakere har før de blir beskattet, forteller Sollied. Han viser også til KaptitalFunn-ordninga i Venstres program: Lokale investorer (Business Angels) kan gå med kapital og know-how til nyetablerere og få skattefradrag for det. Pedagogen la også inn en leksjon om at Venstre vil lage en egen aksjelov for små foretak, der det ikke kreves så høy startkapital, revisorkravet fjernes og skjemabyråkratiet forenkles.

-Jeg synes dette passer bra til mine utfordringer, og jeg var ikke klar over at Venstre hadde så mange konkrete tiltak, sier Klo mens han kikker gjenom Venstres 15 punkter for flere kunnskapsbaserte småbedrifter. Han liker jobben på UNN, men ser ikke at han klarer å jobbe dobbelt. Han har også to barn å ta seg av. Klo satser på egen plate i nær framtid og det krever mer tid. -Jeg elsker å holde på med musikk, og det må være lov å like jobben uten å måtte gå ned i lønn, sier Klo.

-Roar har lært meg mye engelsk, som jeg har nytte av nå, også har han jo sjøl spilt i band i mange år, sier Ronny Klo, som skal lese mer om Venstre før valget, midt oppi alle lover og forskrifter han må sette seg inn i som ny etablerer og bedriftseier.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**