Stegane skal lede nytt kollektivselskap i Buskerud

Sigdal kommune og 16 andre kommuner i Buskerud, gikk i går sammen om å danne Buskerud Kollektivtrafikk AS. Fylkeskommunen er hovedeier med 51 prosent av aksjene. Fylkesvaraordfører Runolv Stegane (V) skal lede selskapet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Nytt kollektivselskap i Buskerud
Buskerud Kollektivtrafikk AS ble etablert i går. 17 av fylkets 21 kommuner og fylkeskommunen danna selskapet med Buskerud fylkeskommune som er hovedaksjonær. Varaordfører både i Sigdal og i Buskerud fylkeskommune Runolv Stegane (V) ble valgt til leder av styret.

Runolv Stegane

Foto: Ole Marius Fossen

– Jeg er ydmyk i forhold til dette vervet. Men jeg tror arbeidet blir spennende, spesielt siden Buskerud er det første fylket i landet som organiserer kollektivtrafikken i tett samarbeid med kommunene, sier Stegane.

Kollektivtrafikken i Buskerud har i flere år blitt organisert gjennom Vestviken Kollektivtrafikk AS i Tønsberg. Både kommunene og fylkeskommunen håper nå at et eget selskap i Buskerud skal gi et løft for kollektivtrafikken.

Les mer:

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**