Europas største biogassanlegg til Nes

I går ble det klart at Oslo kommunes nye biogassanlegg skal ligge på Esval i Nes om politikerne sier ja. Anlegget skal produsere biogass av matavfall.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Biogassanlegget blir Europas største av sitt slag, og skal produsere biogass av matavfall til bussparken i Oslo. Restproduktet skal utnyttes som biogjødsel til landbruket.

Nes Venstre er positiv til tiltak som kan bidra til at avfall blir brukt som en ressurs og at fossilt drivstoff byttes ut med miljøvennlige alternativer.

Krever tett oppfølging
Vi mener likevel at det nå er viktig å følge nøye med fra administrasjonens side på oppføringen av anlegget.

Åse Birgitte Skjærli

Foto: Øystein Smidt

— Vi er positive til synergieffektene, men ser samtidig at siden forslaget til vedtak om miljøplan i forkant ikke ble vedtatt, stilles det store krav til tett oppfølging fra en allered overarbeidet byggesaksavdeling, sier nestleder i Nes Venstre, Åse Birgitte Skjærli.

Ønsker en bedre miljøstasjon
Nes Venstre ser frem til at bygdas innbyggere skal få glede av etableringen av en ny miljøstasjon, ettersom dagens miljøstasjon må flyttes for å gi plass til biogassanlegget.

— Det betyr forhåpentligvis at vi får en større og bedre fungerende miljøstasjon, siden den som er på Esval i dag er i minste laget, sier Skjærli.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**