Må ha en ansvarlig økonomi

Nes Venstre tok som vanlig til orde for en ansvarlig økonomisk politikk da kommunestyret behandlet økonomiplan for perioden 2011-2014.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


I siste kommunestyremøte før sommeren behandlet politikerne forslag til økonomiplan for 2011-2014.

Igjen ble eiendomsskatten et av temaene, og FrP forsøkte nok en gang å få fjernet eiendomsskatten ved å forlenge nedbetalingsperioden på kommunale lån. Dette er Nes Venstre er imot.

Må tenke langsiktig
Nes kommune har i lengre tid slitt med økonomiske problemer, og vi løser ikke problemene ved å fortsette å skyve dem foran oss. Vi mener vi må tenke mer langsiktig enn som så, og Nes Venstre fronter derfor en ansvarlig økonomisk politikk.

Øystein Smidt Nes Venstre

Foto: Privat

— Venstre er heller ikke for eiendomsskatt for skattens skyld, men vi ser den som nyttig i den situasjonen vi nå befinner oss i. Det å øke avdragsperioden gir kommunen mer penger akkurat nå, men da skyver vi problemene foran oss, sa Nes Venstres leder, Øystein Smidt i debatten.

Vil styrke vedlikehold av bygg
I økonomiplanen var det også lagt inn forslag til tiltak som kan kuttes ved behov eller tiltak som kan få midler om det blir rom for det. Nestleder i Nes Venstre, Åse Birgitte Skjærli, tok her til orde for å prioritere eksisterende bygninger. Et jevnt og regelmessig vedlikehold av bygninger er alltid gunstigere enn kostbare skippertak når skadene først er blitt store.

— Det er nå i dag at vi politikere burde si hva vi vil prioritere. Skulle vi få mer å rutte med neste år, vil vi styrke vedlikehold av bygg. Vi vil prioritere kulturhuset, for det er viktig at vi ikke kommer på etterslep med dette bygget, sa Skjærli.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**