Ny historieforfalskning

Jan Kløvstad mener Knut Henning Thygesen i en avisartikkel i Agderposten17.8.2010 foretar en sleip historieforfalsking. I et tilsvar skriver Kløvstad bl.a. Det er tretti år sidan vi fekk høyre om Solidarinosc i Gdansk. Knut Henning Thygesen, Rødt i Risør, fortel 17. august om ein tur til Gdansk der Solidarinosc og Lech Walesa har fått den velfortente æra av å ha starta dominoeffekten som førte til at Berlinmurens og kommunismens fall.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Thygesen nemner han var med i solidaritetsarbeidet i Risør den gongen. Det skal han ha takk for. Men når han — enda ein gong — forsøker å gi eit inntrykk av at han og vennene i Rødt (den gongen AKP m-l) støtta Polen for å fremme demokrati i Aust-Europa, er det sleip historieforfalskning.

Les hele tilsvaret her

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**