– Krever større kontroll med overvåking

Etter at Sandnes Taxi trosset Datatilsynet om kamera i taxi, etterlyser Alexander Sjursæther større politisk kontroll over overvåking.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


I et debattinnlegg i dagens Sandnesposten etterlyser Sjursæther større politisk kontroll med overvåking.

Alexander Sjursæther

Foto: Sven Runestad

– Vi må ha bedre lokal kontroll over dagens situasjon, som er langt fra under kontroll, mener Alexander.

“Gjennom mitt engasjement har jeg sett uttallige brudd på personvernloven som jeg har forsøkt å ta tak i, blant annet Sandnes kommunes ulovlige overvåking av elever i skoletiden, har jeg vært med å satt en stopper for. Likevel finnes det utallige aktører som fortsatt driver overvåking i strid mot loven og hva som er nødvendig sett utifra et sikkerhetsperspektiv, derfor mener jeg at politikerne i Sandnes må ta større kontroll/få oversikt over all overvåking i Sandnes.” skriver Sjursæther blant annet i bloggen sin og i dagens Sandnesposten.

– Først og fremst mener jeg at kommunene må få ansvaret for overvåkingen, slik Venstre har foreslått i en årrekke, så mener jeg at Sandnes trenger å kartlegge og utarbeide en personvernsplan som kan sikre fri ferdsel i det offentlige rom, avslutter Sjursæther.

Hele innlegget kan leses i dagens Sandnesposten eller på Sjursæthers blogg.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**