Epler fra Lier

Eplefestivalen er over og jeg har fyllt huset med epler, eplesaft og t.o.m. en flaske eplecider . Men skal jeg kjøpe en flaske med eplelikør, eplebrennevin eller cider med mer enn 4,7% alkohol blir jeg henvist til polet på Liertoppen.
Skriver Ståle Sørensen i sitt siste innlegg

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**


Mens man på tilsvarende markeder i Europa kan kjøpe hjemmelaget vin og brennevin direkte fra produsent så er det i Norge fortsatt strengt forbudt.
Venstre vil at lokale produsenter gis lov til å selge sine egne alkoholholdige produkter fra sin egen gård.

Mat, vin, glass

Foto: Microsoft

Svært mye av fortjenesten for lokale råvarer forsvinner når de må selges gjennom et andreledd. Får produsenten mulighet til selv å selge sine produkter, slik Venstre ønsker, gis norske bønder et bedre konkurransefortrinn i å konkurere med de store utenlandske produsentene. Samtidig får forbrukerne gode kortreiste produkter basert på lokale råvarer.
Bra for bygdene, bra for miljøet, bra for forbrukerne, bra for Lier og Drammensregionen og bra for Norge. Men fortsatt ikke bra for den rødgrønne regjeringen.

Ståle Sørensen, leder Drammen Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**