Vil ha skjenking inne og ute til kl. 03.00

Varaordfører Boye Bjerkholt (V) advarer mot tidligere skjenkestopp. — Tidligere stengetid vil bare flytte bråket en time tidligere på kvelden, og samtidig vil det skape en rekke nye problemer, mener han. I stedet vil han beholde dagens stengetid innendørs og tar til orde for å utvide utendørsskjenkingen til kl. 03.00.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Vin

Foto: Microsoft

— Det at utendørsskjenkingen stenger før innendørsskjenkingen skaper en rekke praktiske problemer både for folk som koser seg på byen og for vekterne som skal kontrollere at skjenkebestemmelsene overholdes. Det er et irritasjonsmoment for folk som skal ut for å ta seg en røyk at ølglasset må bli igjen på bordet innenfor, og det skaper av og til unødvendige episoder når folk kommer inn igjen, utdyper Bjerkholt.

Han tror at de som bor midt i sentrum av Lillestrøm tåler at det er litt liv i byen i helgene.

— Også i dag hvor skjenkingen utendørs stenger en time tidligere, er det mange folk utenfor utestedene for å ta seg en røyk eller som er på vei til et annet sted, på vei hjem, osv. Slik må det også være. Lillestrøm har et lite og kompakt sentrum med mange utesteder. Når man velger å bosette seg midt i sentrum, må man regne med at det kan være noe støy utendørs på nattestid i helgene, sier Bjerkholt, som selv nylig har flyttet til Lillestrøm sentrum.

Når det gjelder den generelle innstrammingen i skjenketidene slik rådmannen har foreslått, mener Bjerkholt at det vil kunne ha en rekke utilsiktede konsekvenser.

— For det første tror jeg at man vil løse veldig lite. Trengselen og bråket som oppstår ved stengetid vil bare flytte seg én time tidligere. Om man vil gjøre noe med trengselen burde svaret vært stikk motsatt, nemlig utvidelse av åpningstidene. Men der står lovverket i veien, og Venstre har heller ikke fått støtte fra de andre partiene lokalt til å søke departementet om en forsøksordning med lengre åpningstider.

— For det andre vil tidligere stengetid kunne føre til flere nachspiel i boligområdene. Det vil føre til mer ukontrollert alkoholforbruk og mer bråk utenfor sentrum.

— For det tredje vil tidligere stengetid svekke Lillestrøm som utelivsby. Oslo vil bli et mer attraktivt alternativ for romeriksungdom som ønsker å gå ut på byen. Det er negativt for næringslivet i Lillestrøm, men det er også negativt for de foreldrene som ønsker at deres ungdommer skal gå ut i nærmiljøet i stedet for å dra helt inn til Oslo sentrum.

— Totalt sett ser jeg ikke så mange fordeler ved å stenge tidligere, men jeg ser mange problemer, oppsummerer Bjerkholt.

Venstre kommer til å fremme forslag om skjenking inne og ute til kl. 03.00 og oppfordrer alle andre partier til å støtte dette forslaget.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**