Medielinja skal bestå

– Det nytter å engasjere seg, sier varaordfører Runolv Stegane (V) i Buskerud etter at fylkestinget før helgen enstemmig vedtok å la MK-linjen i Røyken leve.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Runolv Stegane

Runolv Stegane
Foto: Christoffer Biong

Det var knyttet store forventninger til torsdagens fylkesting, hvor blant annet den framtidige skolestrukturen i fylket skulle behandles. Etter at hovedutvalget for utdanning i fylket valgte å foreslå kutt av tilbudet ved Røyken og Rosthaug videregående skoler, kom reaksjonene på løpende bånd.

– Hvorfor i all verden legge ned noe som fungerer og som er attraktivt, tordnet MK-elever ved Røyken videregående skole.

Det argumentative tordenværet skapte ekkoer helt fram til avstemningen torsdag og svaret var kort og greit: Det gjør vi ikke.

Studieprogram for medier og kommunikasjon opprettholdes som i dag, på Røyken, Åssiden, Rosthaug, Hønefoss og Gol videregående skoler.

– Medier og kommunikasjon er et svært populært fag. Det er ikke helt vanlig å ta bort noe som fungerer godt. Når det nå påstås at det ikke er behov for så mange plasser, må jeg spørre: Hvor var alle da det ble opprettet flere plasser? Her må noen møte seg selv i døra, sa Runolv Stegane (V) i løpet torsdagens debatt.

Les mer hos RHA

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**