Regjeringen følger ikke opp klimaforliket

Akkurat nå er det bare regjeringen selv som mener de gjør en helhjertet innsats for å redusere de nasjonale klimagassutslippene, skriver Trine Skei Grande i et innlegg i Dagsavisen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

 Venstre krever at Regjeringen følger opp klimaforliket.

Venstre krever at Regjeringen følger opp klimaforliket.
Foto: Asgeir Osnes

I Dagsavisen 25. oktober anklager statsminister Jens Stoltenberg og miljøvernminister Erik Solheim opposisjonen og Venstre for å trikse med tall og karakteriserer kritikken om manglende oppfølging av klimaforliket som politisk pingpong.

Det er greit nok at regjeringen ikke liker å bli konfrontert med manglende gjennomføringsevne, men vi hadde forventet at regjeringen hadde vært noe mer ydmyk overfor en avtalepartner som beviselig setter klimatiltak høyt opp på sin politiske prioriteringsliste. Venstre er først og fremst interessert i handling fremfor ord, men vi føler et behov for å klargjøre overfor velgerne hva regjeringen karakteriserer som "politisk pingpong og bare tull".

Les hele innlegget på Dagsavisens debattforum nyemeninger.no

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**