Tar pelsdyrsaken til Stortinget

Ola Elvestuen reagerer sterkt på avsløringene om pelsdyrnæringen og Venstre løfter nå saken inn på Stortinget. Venstre mener det er Ap og ikke Sp som sitter på nøkkelen til pelsdyrnæringens fremtid.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Se Kveldsnytt 30.10: Venstre vil avvikle pelsdyrnæringen

– Venstre vil løfte dette spørsmålet i Stortinget. Avtalen i Dyrevernmeldingen fra 2002 innebar at vi skulle se vesentlige forbedringer i pelsdyrnæringen. Det ser ikke ut til å ha skjedd noen ting. Når det ikke er gjort forbedringer etter åtte år har jeg ingen tro på forbedringer for pelsdyrene, sier Ola Elvestuen.

Sverige, Danmark, Sveits og Østerrike har strammet inn eller lagt ned sin pelsdyrnæring. Norge bør nå følge etter

Ola Elvestuen

Foto: Caroline Roka

– Jeg har ingen tro på at Senterpartiet klarer å ta nødvendige grep overfor pelsdyrnæringen. Her er det Arbeiderpartiet som sitter på nøkkelen da det i realiteten er de som har makta i regjeringen, sier Elvestuen.

Ber Ap ta ansvar for dyrevelferd
Han peker at Arbeiderpartiet har et landsmøtevedtak som støtter pelsdyroppdrett, men har tro på at fornuften kan seire.

– Venstre vil presse på for at Arbeiderpartiet snur i denne saken, og dermed få på plass et flertall for å avvikle pelsdyroppdrett i Norge. Vi vil derfor løfte saken om pelsdyroppdrett inn i Stortinget, slik at saken er behørig belyst før landsmøtene starter på våren, sier Elvestuen.

– Kan Arbeiderpartiet virkelig leve med at de uverdige forholdene fortsetter?, spør Elvestuen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**