Vil legge ned hele næringen

Det er bare et år siden forrige gang NRK dokumenterte sjokkerende forhold ved norske pelsdyrfarmer. Nå dokumenteres det igjen totalt uakseptable forhold i en rekke pelsdyrfarmer. Nå bør pelsdyrnæringen legges ned, mener styremedlem i Nord-Trøndelag Venstre Lars Gunnar Marken.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Lars Gunnar Marken

Foto: Olga Tkacheva

Debatten har rast etter at NRK søndag kveld viste nye sjokkerende bilder fra pelsdyrfarmer i Norge. Bilder av mink og rev med avbitte bein, haler og ører, og mange dyr hinket omkring i burene med åpne sår. Det er de to organisasjonene Nettverk for dyrs frihet og Dyrebeskyttelsen som sammen har gått inn på de 39 gårdene og samlet inn over 800 videoopptak.

Nok er nok
-Avtalen i Dyrevernmeldingen fra 2002 innebar at vi skulle se vesentlige forbedringer i pelsdyrnæringen. Det har ikke skjedd noen ting. Når det ikke er gjort forbedringer etter åtte år har jeg ingen tro forbedringer for pelsdyrene. Sverige, Danmark, Sveits og Østerrike har lagt ned sin pelsdyrnæring. Norge bør nå følge etter, sier Marken.

Venstre håper nå at politiske partiene skal fatte de nødvendige vedtakene på sine respektive landsmøter til våren. —Jeg har ingen tro på at Brekk klarer å ta grep overfor noen landbruksnæring, heller ikke pelsdyrnæringen. Det er Ap som sitter med nøkkelen, da det i realiteten er de som har makten i regjeringen, avslutter Marken.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**