Det må alltid være slik at alle folkevalgte har den samme informasjonen fra rådmannen før det blir tatt beslutninger i saker som skal behandles i folkevalgte organ i kommunen. I Stokke er det ingen rutiner for hvordan henvendelser til rådmann skal gjøres kjent eller hvordan informasjon gitt noen folkevalgte skal håndteres overfor resten av det folkevalgte utvalget i kommunen.
Kåre Pettersen stilte derfor følgende spørsmål til ordføreren i kommunestyremøte 1. november:
"Medlemmer av ulike politiske organ vil kunne ha, ut fra egen vurdering, behov for ekstra saksinformasjon, og i den forbindelse ønske om å kontakte administrative ledere og saksbehandlere i kommunen for innhenting av ytterligere informasjon i aktuelle saker.
Etter Venstres syn er det viktig at dersom det gis informasjon som vurderes som prinsipiell og/eller som kan ha betydning for avgjørelse av senere saker, må denne informasjonen deles med alle partier/gruppeledere.
I Kommunelovens § 4 heter det:
"Kommuner og fylkeskommuner skal drive aktiv informasjon om sin virksomhet. Forholdene skal legges best mulig til rette for offentlig innsyn i den kommunale og fylkeskommunale forvaltning."
Hvordan ser ordfører på at det gis informasjon som har eller antas å kunne få betydning for avgjørelsen av en sak, til en bestemt folkevalgt eller en partigruppe?
Vil ordfører arbeide for at vi får et enkelt informasjonsreglement i Stokke kommune for å håndtere dette?"
Ordfører svarte opp med at han ønsket å ta fatt i spørsmålet og det reglement som Stokke kommune har på dette området. Han var enig i at viktig saksinformasjon gitt av rådmann på henvendelser, må tilføres alle folkevalgte i det organet som skal treffe beslutning i en sak hvor det er gitt tilleggsinformasjon.