Stryking ved kommunevalg blir ikke gjeninnført

Venstre, Frp og regjeringspartiet SV støttet fredag et forslag fra Høyre om å gjeninnføre muligheten til å stryke kandidater ved kommunevalg. Forslaget ble imidlertid ikke vedtatt da Krf valgte å støtte AP og Sp som ønsket å fortsette dagens valgordning.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Valg 2011

Foto: Ukjent

Les mer her

Men; Du kan gi ekstra personstemmer eller “slenge” kandidater.

Gi ekstra personstemme (kumulere)
Dersom du ønsker å gi en kandidat en ekstra personstemme (kumulere), gjør du det ved å sette et kryss i feltet til venstre for navnet til kandidaten. De fleste partier har forhåndskumulerte de øverste kandidatene på listen. Det betyr at disse kandidatene i utgangspunktet har fått en ekstra personstemme. Dette framkommer ved at kandidatenes navn er skrevet med uthevet skrift på stemmeseddelen. De kandidatene som er forhåndskumulert stiller i utgangspunktet likt og det er antallet personstemmer de respektive kandidater får, som er av gjørende.

"Å slenge" kandidater
Ved kommunestyrevalget kan du som tidligere føre opp kandidater fra andre lister ved å skrive opp navn og parti på kandidaten på høyre side av stemmeseddelen. Det er trykket rettledning på stemmesedlene. For mer informasjon om valget, se www.valg.no

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**