Legevakten: -Noe må gjøres

— Vi kan ikke ha det slik at folk til tider ikke kommer fram på telefonen til legevakten i Stavanger. Legevaktsjef Valbjørg Gya og helsepolitikerne i Stavanger ble raskt enige om det da levekårsstyret under ledelse av Venstres Per A. Thorbjørnsen besøkte legevakten.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Thorbjørnsen viste til leserinnlegg i Aftenbladet om folk som har måttet vente i timevis for å få hjelp.
— De som har alvorlige tilstander, får hjelp og de kommer fort inn. De som venter lengst, er de minst syke, slo legevaktsjefen fast.

Per A. Thorbjørnsen (V) har denne umiddelbare reaksjonen etter møtet på legevakten:
— Noe må gjøres. I dag er situasjonen på grensen til uforsvarlig når folk knapt nok når fram på telefon. Det er tydelig at legevakten tar oppgaver fastlegene skulle ha tatt. Her må gjøres noen grep rundt fastlegeordningen. Og legevakten bør i det minste få en legesekretær som vil kunne avlaste legene. Bare en lege på nattetid går greit på rolige netter, men er lite når mye skjer. Da trenger man en bakvakt, noen å ringe til. Før vi bestemmer oss, må vi få en grundig faglig gjennomgang. Det vil skje i to saker vi skal ha opp i levekårsstyret over nyåret: En om akuttjenesten og om fastlegeordningen. Vi må se disse i sammenheng.

Les hele saken i Aftenbladet her >>

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**