Ukens politiker: Per E. Braseth-Ellingsen

Ukens politiker er Per E. Braseth-Ellingsen som er 3. kandidat til valget, og leder i Fredrikstad Venstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Per Elling er 31 år, gift, har to døtre, og er bosatt på Byens Marker. Han er leder i Fredrikstad Venstre, og jobber som kommunikasjonsansvarlig for vinimportøren Moestue Grape Selections AS.

Per Elling er opprinnelig utdannet servitør og vinkelner, og har jobbet både for Vinmonopolet og for flere vinimportører. Av utdannelse har Per Elling en bachelorgrad i europastudier (EU), og en mastergrad i teknologi, innovasjon og kunnskap, begge fra Universitetet i Oslo. Han har tidligere jobbet for Studentsamskipnaden i Oslo, Norsk Filminstitutt, Europakommisjonens delegasjon til Norge og Island, Innovasjon Norge og konsulentselskapet Accenture.

Av politisk erfaring har Per Elling bl. a. to år som nestleder i Nordre Aker bydelsutvalg, to år som nestleder i Oslo Venstre, og ett år som nestleder i Nordre Aker Venstre. Han er også nåværende nestleder i Østfold Venstre. Han interesserer seg for de store politikkområdene: skole, velferd og næringspolitikk, samtidig som han er opptatt av lokaldemokrati, personvern og miljø. I Fredrikstad er han opptatt av å få de beste skolene, det mest nyskapende næringslivet, et levende kulturtilbud, og kommunale tjenester som gi trygghet til de svakeste blant oss.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**