Sterkt kritikkverdig å be værgudene om hjelp

– Jeg hadde forventet at byrådet nå hadde klargjort beredskapsplaner som kan settes ut i livet når luften blir drastisk mye dårligere på kort tid, sier bystyrerepresentant, Anders Skoglund.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


– Nok en gang viser byrådet at det verken har evne eller vilje til å håndtere luftforurensningen i Bergen. Det er rett og slett latterlig å skylde på værmeldingen! Dette avslører bare at byrådet ikke har noen plan for å håndtere dette. Er det en ting man bør ha lært av å bo i Bergen så er det at væromskifter skjer fort og at været ofte ikke blir som man helst hadde ønsket, sier Skoglund.

Danmarksplass

Foto: MK

– Byrådets strategi er tydeligvis å avholde krisemøter hver gang luftforurensingen når et kritisk punkt for så å hale ut tiden med å “vurdere situasjonen” frem til situasjonen forhåpentlig vis går over av seg selv. Dette er totalt uforsvarlig overfor dem som har store helseproblemer knyttet opp mot luftforurensningen, sier Skoglund.

Anders Skoglund

Foto: Jostein Pedersen

– Eneste tiltaket byrådet iverksetter er igjen å be mennesker med helseplager om å holde seg inne, disse ofres altså for byrådets ansvarløse handlingslammelse. Venstres Sara Henriksen vil i komitè for miljø og byutvikling kreve at byrådet legger frem planer for håndtering av luftforurensingen som kan effektueres raskt når luftkvaliteten forverres på kort tid, avslutter Skoglund.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**