Fremtidens skole er ditt valg

“36 % av matematikklærerne i Østfold er over 60 år. Så sent som i 2009 søkte Fredrikstad kommune etter lærere der “erfaring fra undervisning var en fordel” fordi det var vanskelig å finne kvalifiserte søkere i Østfold. Østfoldskolene må være attraktive nok til å tiltrekke seg kvalifiserte lærere,” skriver førstekandidat ved fylkestingsvalget, Per Magnus Finnanger Sandsmark, i dette leserbrevet

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Østfold Venstres toppkandidater ved fylkestingsvalget 2011: 1. Per Magnus Finnanger Sandsmark, Halde

Foto: Christoffer Biong/ VHO

“Skolepolitikk handler heldigvis om mer enn bare tomme ord og fagre løfter. Det handler om moderne skolebygg og kvalitet,” skriver leder i Østfold AUF, Fredrik Bjørnebekk i Halden Arbeiderblad 13.12.2010. Jeg skulle ønske han hadde rett. Vi trenger en skolepolitikk som hever seg over små kosetiltak som frukt og grønt og sofakroker. Vi må sikre et høyt kunnskapsnivå og trygge sosiale miljøer fra dag én. Da er nøkkelen flere spesialpedagoger og helsesøstre som har tid til å se den enkelte elev og dyktige motiverte lærere.

Skole, elev, tavle, undervisning

Foto: Microsoft

36 % av matematikklærerne i Østfold er over 60 år. Så sent som i 2009 søkte Fredrikstad kommune etter lærere der “erfaring fra undervisning var en fordel” fordi det var vanskelig å finne kvalifiserte søkere i Østfold. Østfoldskolene må være attraktive nok til å tiltrekke seg kvalifiserte lærere. Da må vi gi lærerne rom til å utvikle gode undervisningsopplegg, og mindre tid til administrasjon. Venstre mener at vi må prioritere etter- og videreutdanning av lærere slik at vi får flere og bedre kvalifiserte lærere i Østfoldskolen, fremfor andre gode tiltak i skolen. Det har vi dessverre ikke fått Ap og resten av flertallet i fylkestinget med på, men med et styrket Venstre etter valget i 2011 er muligheten for å prioritere skolen sterkere. Fremtidens Østfold er ditt valg.

Per Magnus Finnanger Sandsmark
Førstekandidat, Østfold Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**