Nekter bydelene selvstyre

– Det er meget underlig at Ap vil nekte bydelene å bestemme om det skal være beboerparkering i eget nærområde, sier Ola Elvestuen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Et flertall av Venstre, Ap, SV og R gikk i onsdagens bystyremøte inn for at prøveordningen med beboerparkering nå gjøres permanent. Beboerparkering innebærer at innbyggerne i et område gis fortrinnsrett til lokale parkeringsplasser. Ordningen har så langt vært prøvet ut i enkelte områder, og erfaringene viser at beboerne er svært godt fornøyd.

Men selv om det er flertall for at ordningen videreføres, er det ikke enighet om gjennomføringen. Venstre la frem et forslag om at det skal være opp til bydelsutvalgene om beboerparkering skal innføres i hele eller deler av den enkelte bydel, og fikk støtte for dette fra Høyre og KrF. Ap, SV og Frp stemte imidlertid imot dette, og vil dermed tvinge ordningen igjennom over hele byen – uavhengig av lokalmiljøenes ønsker.

Ola Elvestuen

Foto: Caroline Roka

– Jeg er forsåvidt ikke overrasket over at Ap og Frp nok en gang overkjører det lokale selvstyret, sier Ola Elvestuen. – Men saklig sett er det meget underlig å nekte bydelene å ta ansvar for dette. Her tror jeg man kunne funnet svært gode løsninger lokalt.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**