Avskaff forbudet mot gårdssalg av alkoholholdig drikk

Regjeringen la nylig fram et forslag som åpner for gårdssalg av drikkevarer med inntil 4,7 prosent alkoholstyrke. Mye av nisjeproduksjonen i tilknytning av alkoholholdige produkter i landbruket har en sterkere alkoholstyrke enn 4,7 prosent, og det er ingen grunn til at den nye loven ikke skal omfatte disse produktene, skriver Karl M. Buchholdt i et inlegg.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Innlegg av Karl M. Buchholdt
Det har gjennom de siste årene vært en bred forståelse om at satsning på lokal produksjon av mat og drikke basert på lokale råvarer vil være avgjørende for fremtiden for norsk landbruk og for attraktive bygdesamfunn. Det er derfor nødvendig å gi de små norske alkoholprodusentene mulighet til å tjene penger, og å selge og servere egenprodusert øl, vin, cider og annen alkoholholdig drikke, utenom vinmonopolet.

Venstre vil derfor fjerne loven som forbyr bønder å selge egenprodusert øl, vin og sprit direkte fra gården sin, samt tillate at produsenter av alkoholholdige drikker skal få informere om produktene sine på egne nettsider, slik vinmonopolet i dag har adgang til.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**