La barna bli

Vi ble i julen vekket til nyheten om barn forlatt til seg selv, mens en mor reiste utenlands. Slike nyheter skaper uhygge og de fleste lurer på hvordan det er mulig for noen å behandle barn slik, skriver Helge Solum Larsen i et innlegg i Dagbladet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Helge Solum Larsen

Foto: Kjartan Almenning

Samtidig er dette dessverre helt vanlig, når det er staten som gjør vurderingene. Arbeiderpartiet og SV i regjering de siste årene totalt tilsidesatt barns behov for foreldres og familiers muligheter til å være familie.

I sak etter sak blir det utrykt at en far eller en mor ‘greit’ kan ivareta barnas beste fra Kosovo, Etiopia, Ghana eller Russland. Selv om barna er her. Selv om barna har sitt hele liv og dermed har helt naturlig lovlig opphold her.

Hvordan kan vi la oss ryste av en mor som forlot sine barn, når vi holder oss med en regjering som i sin iver etter å være ‘hard i klypa’ glemmer både ungene og foreldrene?

Jeg har et lite 2011 ønske til SV og Arbeiderpartiet: kan dere la en familie, få lov å være familie? Gi opphold til barn og de barna trenger mest: mor og far!

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**