– Vi må stå opp for de svakeste

Martine Lindh Løkke fra Sarpsborg ble torsdag valgt til ny leder i Østfold Unge Venstre. Hun ønsker å gi amnesti til alle barn som har kommet papirløst til landet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Martine Løkke

Foto: Unge Venstre

Onsdag ble forfatteren og aktivisten Maria Amelie arrestert under et foredrag på Nansenskolen i Lillehammer, fordi hun i full offentlighet har stilt spørsmålstegn ved og debattert åpent det å være “ulovlig norsk”.

– Du skal ikke bli ulovlig og usynlig fordi foreldrene dine ville redde deg, sier den engasjerte 17-åringen, som meldte seg inn i Unge Venstre fordi hun vil ha et samfunn der man ser mennesket først, ikke systemet, slik høyrepopulistene og de rødgrønne gjør.

Stort fylkeslag
Unge Venstre hadde ved årets slutt 57 betalende medlemmer. Det er en medlemsøkning på 148 % fra året før, og medlemsrekord. Østfold Unge Venstre er nå landets sjette største fylkeslag i Unge Venstre og fjerde største ungdomsparti i Østfold.

– Jeg er stolt av at vi har tre gode lokallag og mange aktive. Det er en glede å gi fra seg stafettpinnen til engasjerte, dyktige, liberale mennesker som har hjertet på rett sted og kjemper for det de tror på, sier avtroppende fylkesleder, Per Magnus Finnanger Sandsmark. Han vil fortsatt kjempe for Venstre, men nå som førstekandidat ved fylkestingsvalget.

Egen stemme i ulvedebatten

Ulv

Foto: stock.xchng

– Det er hårreisende at ordførerne i Østfold vil gjøre fylket til en “ulvefri” sone. Mennesket kan ikke styre over hvilke dyr som skal være i naturen. Vi må verne om ulven som en naturlig del av norsk fauna. Unge Venstre må være den uredde stemmen som tør å tale dyrenes stemme i ulvedebatten, sier nyvalgt nestleder Joakim Hauge.

Nytt styre
Det nye styret i Østfold Unge Venstre er:
Leder: Martine Lindh Løkke (17), Sarpsborg
Nestleder: Joakim Hauge (18), Fredrikstad
Økonomiansvarlig: Bård Finnanger Sandsmark (17), Halden
Styremedlemmer: Harald Løchen (18), Halden og Fredrik Molvig Dahl (17), Rygge
Lokallagsledere: Signe Kristensen (19), Sarpsborg, Atal Faizi (18), Halden og
1. vara: Marius Løkke (14), Sarpsborg
2. vara: Ali Yasar Øzbal (17), Moss
3. vara: Lisa Halvorsrød (18), Råde
4. vara: Henrik S. Follesø (17), Fredrikstad
5. vara: Ingeborg Ø. Laukvik (22), Halden

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**