– Stolt av å være østfolding

Erling Dokk-Holm mener Østfoldbyene er døde, og henger etter. – Jeg er lei av at vi østfoldinger alltid skal ha mindreverdighetskomplekser. Vi må se fremover, satse på infrastruktur som binder fylket sammen, en god skole og flere arbeidsplasser, sier Per Magnus Finnanger Sandsmark.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Les mer i Halden Arbeiderblad og Smaalenene

Stolt av Østfold

Per Magnus Finnanger Sandsmark

Foto: Fredrik Varfjell (Halden Arbeiderblad)

Han mener østfoldinger har mye å være stolte av, men som oftest er det negative statistikker om høy medisinbruk og lav utdannelse som dominerer.

– Vi i Venstre er helt enige med Dokk-Holm i at Østfoldbyene trenger et løft. Men vi trenger ikke få repetert alt det dårlige vi gjør i Østfold hele tiden. Østfoldingene sliter ikke med for høy selvtillit på vegne av eget fylke, for å si det sånn, sier Finnanger Sandsmark.

Infrastruktur, utdanning og arbeidsplasser
Venstre mener det viktigste for å gi Østfold et løft er infrastruktur, arbeidsplasser og utdanning.

Rakkestad Stasjon

Foto: Jan Tore Gjøby

– Vi må gjøre det lettere å komme seg mellom de ulike delene av fylket, ved å gjenåpne jernbanen mellom Mysen og Fredrikstad for persontrafikk og forbedre fylkesveiene. Vi må også få flere nye arbeidsplasser. Det gjør vi best gjennom å sikre at det blir lettere å starte opp og drive egen bedrift. Da blir det flere butikker, IT-gründere og reiselivsaktører i fylket vårt, sier han.

– Det store og gode arbeidet for å sikre en bedre skole i Østfold må fortsette, slik at vi får kunnskapstørste og gode elever som vil fremover. Dette skal vi får til, avslutter Venstres førstekandidat til fylkestingsvalget.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**