– Taktisk ordspill redder ikke matfatet i Lofoten

VG melder at SV er klar for å si ja til boring etter mer kunnskap om de sårbare havområdene utenfor Lofoten og Vesterålen. – Dette er ikke noe kompromiss mellom regjeringspartiene. Realiteten er at Arbeiderpartiet gjør som de vil om oljeboring i Lofoten og Vesterålen, sier Ola Elvestuen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Ola Elvestuen

Foto: Jan Kløvstad

Forutsetningen er ifølge VG at regjeringen ikke formelt får kalle kunnskapsinnhentingen for en konsekvensutredning av olje- og gassvirksomhet utenfor Lofoten og Vesterålen.

– Lar seg overkjøre
– Dette er ikke noe kompromiss mellom regjeringspartiene. Realiteten er at Arbeiderpartiet gjør som de vil om oljeboring i Lofoten og Vesterålen. SV lar seg overkjøre av Arbeiderpartiet i sak etter sak. SV klarer kanskje å endre merkelappen på det som skjer, men det vi ser er et systematisk arbeid for å åpne for oljeboring midt i matfatet i nord, sier Venstres nestleder Ola Elvestuen.

Havn i Lofoten

Foto: Willy Vendeville | Dreamstime.com

Miljøet først — ikke olje
– Vi må være krystallklare på at Norge trenger petroleumsfrie soner i de mest sårbare havområdene. I Lofoten og Vesterålen finner vi den siste store torskestammen. Vi ønsker en politikk som setter fisk, havressurser og miljøet først – ikke petroleumsinteressene, understreker Ola Elvestuen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**