Krigsskip i Heyerdahls ånd?

Det blir ikke rent lite merkelig om vi nå skal adoptere et krigsskip med Thor Heyerdahls navn i fredelige og fremgangsrike Larvik.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**


Larvik kommune er invitert til å adoptere sjøforsvarets nye fregatt KNM Thor Heyerdahl. Fregatten er utstyrt med de mest moderne krigsvåpen som missiler, kanoner, mitraljøser, torpedoer, synkeminer og helikopter. Det finnes rundt 130 soldater ombord. Fregatten blir blant de nyeste og flotteste krigsmaskinene forsvaret har.

Kanon

Venstre synes imidlertid ikke det er så lurt at vi blir adoptivforeldre til et krigsskip, det er noe med symbolet på hva kommunen skal stå for. Venstre vil satse på fremtid, samarbeid, kunnskap og fredsskapende kultur fremfor potente våpen.

Det blir heller ikke så mye enklere når fregatten bærer vår æresborger Thor Heyerdahls navn. Dette var mannen som hadde FN-flagg og internasjonalt mannskap som sitt varemerke. Mannen som ikke så grenser, men hadde hørt de fantes i noens hode.
Fra nettsiden til "Thor Heyerdahl byen Larvik" kan vi lese – Omgitt av krig på alle kanter valgte Thor Heyerdahl å sette fyr på Tigris. Å brenne båten var en protest mot alle verdens kriger. Samtidig var den synkende båten en lysende påminnelse om tidligere tiders fred og forbrødring mellom kontinenter.

Det blir ikke rent lite merkelig om vi nå skal adoptere et krigsskip med Thor Heyerdahls navn i fredelige og fremgangsrike Larvik. Kan vi ikke heller si pent nei takk til invitasjonen?

Hallstein Bast
Gr. leder, Larvik Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**