Høyre forhandler med Ap om datalagring

Høyre valgte sent i går å ikke forhandle med DLD-motstanderne på Stortinget. Regnbuealliansen av Venstre, Frp, KrF, Sp og SV ønsker å skape et flertall for gode personvernsløsninger, men Høyre har valgt å forhandle med Arbeiderpartiet først.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**


— Det er umulig å forhandle uten en ryddig og oversiktlig prosess, så vi har bedt Høyre om å velge side. Om personvernet var viktigst ville det vært naturlig å forhandle med oss. For Høyre er lagringen viktigst, og dermed går de til Ap. Det er selvsagt skuffende at Høyre ikke vil å forhandle med oss, men de er velkommen tilbake hvis de skjønner at Arbeiderpartiet er en dårlig alliert, sier Trine Skei Grande, leder i Venstre.

Alle tilstede i Stortinget

 Høyre har fortsatt muligheten til å si nei til DLD.

Høyre har fortsatt muligheten til å si nei til DLD.
Foto: Daniel Rugaas

Datalagringsdirektivet blir stemt over av et fullt Storting, etter initiativ fra Venstre. Frem til da må Høyre finne en løsning med enten Arbeiderpartiet eller Regnbuealliansen.

— Vi håper nå at alle borgere som er opptatt av saken vil stille sine stortingsrepresentanter til ansvar. Jeg tror det er et flertall mot Datalagringsdirektivet om alle får stemme etter sin egen personlige oppfatning. Vi vet at mange i Høyres gruppe er mot direktivet, og vi vet også at det finnes flere motstandere blant Arbeiderpartiets representanter. Slaget er ikke tapt enda, sier Skei Grande.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**