48,4% av velgerne vil ha Venstre ordfører i Nord Fron!

I enkelte kommuner i Norge er det direktevalg til ordførervervet uavhengig av partistørrelse. Når velgerne legger den tradisjonelle partistemmeseddelen legger de samtidig en stemmeseddel med navnet på den ordførerkandidaten de ønsker. Etter surveymonkey.com-undersøkelsen forrige uke å dømme ville dagens Ap-ordfører Tove Haugli fått avløsning og Nord Fron ville fått sin andre Venstre-ordfører gjennom tidene.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

Meningsmålinger gjennomsnitt 2007

Foto: Steinar Haugsvær

Det var tre av partienes ordførerkandidater som skilte seg klart ut fra de andre i direktevalgspørsmålet. Reidar Stangnes (AP), Olav Røssum (SP) og Christian Mikkel Dobloug (V) var de eneste med tosifret støtte i undersøkelsen, og desidert mest støtte fikk Venstre-kandidaten Dobloug med hele 48,4% av stemmene.
Arbeiderpartiets Reidar Stangnes fikk 20.3% av stemmene, mens SPs Olav Røsum fikk 14.4%

FrPs Lars Wangen fikk en god start på sitt kandidatur med hele 7.8% og Høyres Jan Roger Bø Øien får 9.2%

Undersøkelsen ble utført i perioden 1 mars til 22 mars via nettundersøkelsen monkeysurvey for Nord Fron Venstre.

Det ser ut til at Venstre ved valget i Nord Fron 2011 kan utløse et politisk jordskjelv i den ellers så Arbeiderparti og Senterparti dominerte kommunen.

Undersøkelsen kan ha store statistiske variasjoner og utslag da den kun er foretatt på internett og innen en begrenset periode.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**