Ny organisatorisk nestleder

Nord Fron Venstre har utnevnt Jan Halsteinrud Brende til organisatorisk nestleder i Nord Fron Venstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**


Jan Halsteinrud Brende (venstrebrende) er lokalpolitiker for Nord Fron Venstre og partiets femtekandidat.
Som organisatorisk nestleder vil Brende ha ansvaret for det meste av praktisk tilrettelegging av Nord Fron Venstres virksomhetsområder fremover.

Som sønn av den kjente kunstneren Olaug Halsteinrud og sønn av den meget så engasjerte lokalpolitikeren Jan Brende som var varaordfører for Nord Fron Arbeiderparti på 70-tallet har han har hentet sin inspirasjon og sin bakgrunn fra kunstneren og politikeren.

Jan har hatt en oppvekst utenom det vanlige, og ble som ung utsatt for grov mobbing og sjikane gjennom hele oppveksten. Lokalsamfunnet hadde på den tiden ikke det samme fokuset på skader mobbing påfører unge som vokser opp. Denne trakasseringen har preget Jans senere liv, der han bruker mye tid på å belyse mobbing, og bekjempe det ved bruk av sin skarpe ord.

JHBRENDE som han er kjent for innen musikkverden har i en årrekke produsert musikk og benyttet seg av den nyeste teknologien. Musikken hans er lastet ned fra servere over hele verden og blir brukt av amatør studioer, filmer og radio.
Via bloggen «Utbryteren» har han kommentert, og skrevet om samfunnet i en årrekke og bestemte seg til slutt for å ta skrittet ned fra komentator boksen, og inn i politikken som engajsert samfunnspåvirker.

I dag jobber han som avisbud noe han har gjort i åtte år og det er få som kjenner kommunens veier, kriker og kroker bedre enn Jan. Med sin erfaring fra sin jobb på veien har han et klart syn på hva som må forbedres og gjøres med kommunale veier.

Jan er en annerledes politiker. Han er uredd, rett frem og legger ikke så mye imellom. Han skiver med humor og ironi, og hans ord er skarpe og fryktet. Brende er opptatt av de store linjene i politikken, og han har en stor interesse for ytringsfrihet og forsvar for de liberale krefter. Med dette overordnede politiske synet, klarer han på en utmerket måte og forankre det i lokalpolitiske spørsmål. Venstrebrende tenker nasjonalt og globalt samtidig som han har full oversikt over den lokale politikken.

I året 2011 til 2015 vil Brende være pådriver for at mobbing blir satt høyt på den politiske dagsorden, og han har sågar uttalt at han vil jage bygdedyret vekk fra kommunen for godt.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**