Råde Venstre tolererer ikke Jernbaneverkets bøllete oppførsel

Da man var liten var det ofte sterkestes rett i sandkassen. Under kommunestyremøtet i Råde torsdag fikk man følelse av å være tilbake i sandkassen — ikke fordi partiene kastet sand på hverandre, men for at de møtte en felles trussel utenifra som på bøllers vis skulle ha rett på sandkassen og alle lekene oppe i den.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

Toget Bergen

Saken det gjelder er utvidelsen av stasjonsområdet for å forbedre parkeringsmulighetene og bølla er Jernbaneverket. Bølla bruker all sin makt for det det er verdt og presser kommunen til å gå med på krav etter krav som bølla stiller. Igjen sitter et stakkars kommunestyre med trusselen om at dersom de ikke gjør som Bølla sier så forsvinner Råde stasjon som stoppested på Østfold-banen.

Å sitte som tilhører på kommunestyremøtet torsdag ble derfor en spesiell opplevelse; et kommunestyre som må gi fra seg tomten som egentlig skal bli sykehjemstomt bare fordi Jernbaneverket er så arrogant at de ikke engang gidde å svare på en skriftlig henvendelse fra en grunneier som er villig til å stille sin mark til disposisjon. Et kommunestyre som ikke våger å sette krav fordi bølla sier at dersom de ikke gjør som de vil så får de bank. Et kommunestyre som står med lua i hånden fordi bølla har uttrykt at "dersom vi ikke får det som vi vil så får dere ikke lov til å være med å leke!"

En slik oppførsel er uakseptabel. Jeg forstår kommunestyrets reaksjoner, for de blir stående som svarteper i saken dersom de våger å motsi bølla; et Råde uten togstasjon er en fattigere kommune med mindre å tilby sine innbyggere og med et færre lokkemiddel i kampen for å lokke til seg flere innbyggere. Jeg har blitt med i politikken fordi jeg hater "den sterkestes rett" – selv om jeg med mine 192cm og 100kg sikkert kunne fått en del rett i ulike sandkasser dersom jeg utøvde denne typen rettssystem som nå bølla Jernbaneverket utøver. Derfor kommer jeg til å gå veien om Stortinget med denne saken og be Venstres representant i samferdselssaker, Borghild Tenden, om å ta opp dette i Stortingets spørretime.

Inne i mellom er det helt ok å gå til pappa å sladre om hva som skjer i sandkassen. Det er ille nok at man skal bruke 50 millioner kroner på en togstasjon som forhåpentligvis skal flyttes om noen få år, men uansett det får være grenser for arroganse og bøllete oppførsel.

Christian Holstad Lilleng
Ordførerkandidat Råde Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**