Troms V til LM

Troms Venstre reiser i en delegasjon på sju til landsmøtet i Trondheim til helga. Du kan følge LM på web-TV på Venstres hjemmesider fra lunsj fredag.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**


Fylkesleder Roar Sollied har med seg Elin Sandvik (Tromsø), Marthe Frette (Målselv), Maria Serafia Fjellstad (Harstad), Jonas Stein Eilertsen (Tromsø). Jan Fjellstad (Harstad) erstatter Øystein Nilsen (Tromsø), som har meldt forfall, og Arve Cruickshank (Finnsnes) er 1. vara og obeservatør.

-Alle har framtredende plasser på valglistene som er i ferd må leveres inn, og vi stiller faktisk med 3-4 flere lister i Troms nå enn i 2007, melder fylkeslederen.

Landsmøtet i Trondheim er det første etter at Trine Skei Grande overtok som leder. -Hun vil bringe oss videre med sin gode formidling av liberal politikk og sin jordnære måte å være på, sier Roar Sollied, som har kjent henne i lang tid. Senest forrige helg var hun sammen med Venstres fremste listekandidater i Troms og Finnmark på ei nettverksamling i Tromsø.

Verdiskaping
Landsmøtet har verdiskaping som hovedtema. -Verdiskaping og småbedriftspolitikk er blant våre fremste fanesaker, ved siden av skole og miljø, og det er god sammenheng mellom disse hovedsakene, sier Sollied, som også var aktiv i Venstres bedriftskampanje i høst, der mange hundre bedrifter i Norge ble besøkt og forespurt om utfordringene.

Liberalt besøk
Landsmøtet har også innledninger fra tre utenlandske søsterpartier. Fra Storbritannia kommer Graham Watson (Liberal Democrats), fra Russland kommer lederen av det liberale partiet Yabloko, Sergei Mitrokhin, og fra Sverige kommer Folkpartiets partileder Jan Bjørklund, som vil berette de liberales framgang der. -Bjørklund er skoleminister, og hans mor kommer faktisk fra Troms, legger Roar Sollied til. Han ser spesielt fram til å møte Mitrokhin, som skal snakke om “et liberalt Russland.” -Russlands utvikling er svært interessant for Norge, og ikke minst for oss her nord, som skal samhandle mest dem, sier Sollied.

Direkte overført
De som er interessert, kan følge landsmøtet på web-TV. -Det måtte jo de fleste i delegasjonen i fjor, for da satt vi askefast, sier fylkeslederen, som denne gangen er i dirigentkorpset under landsmøtet og åpner på fredag. Han deltar for fjortende gang, mens Marthe Frette, Venstres nye toppkandidat i Målselv, deltar for første gang. Jonas Stein Eilertsen, 1. kandidat fra Tromsø, vil være blant de første talerne i generell debatt ved åpningen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**