Meningsløst å si nei til Postdirektivet

– Arbeiderpartiet sier nei til et direktiv som gir mer konkurranse innen posttjenester, mens Datalagringsdirektivet og omfattende overvåking av alle nordmenn ønsker man velkommen. Det er absurd når LOs interesser settes foran nasjonens, sier nestleder i Venstre, Ola Elvestuen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

Ola Elvestuen

Ola Elvestuen
Foto: Caroline Roka

– Det er en myte at Postdirektivet vil svekke posttilbudet i Norge. Det er fullt mulig å beholde kvaliteten i postombæringen. Dessuten vil et nei til direktivet innebære svekkede muligheter for Posten til å konkurrere utenfor Norges grenser.

Nekte konkurranse viktigst
Han reagerer kraftig på at Ap nå sannsynligvis vil bruke reservasjonsretten mot et direktiv som har til formål å øke konkurransen innen posttjenester.

Sveinung Rotevatn

Sveinung Rotevatn
Foto: Mathias Fischer

– Dette viser fram samrøret mellom Ap og LO på sitt verste. Det er altså viktigere for denne regjeringen å unngå konkurranse mellom selskaper, enn å unngå overvåking av norske borgere, sier Elvestuen.

Tragikomisk
– Det er tragikomisk at Ap meiner det er viktigare å hindre konkurranse på noko så trivielt som posttenester enn å verne om privatlivet til millionar av nordmenn. No må regjeringa kjempe for reservasjon mot EUs tredje postdirektiv. Det blir neppe smertefritt, heller ikkje for Posten Norge, skriv leiar i Unge Venstre, Sveinung Rotevatn, på bloggen sin.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**