Venstre vokser mest!

Kommunal Rapport presenterer oversikten over partienes lokale lister til høstens kommunevalg. Ingen partier har flere nye lister enn Venstre, mens SV og KrF går mest tilbake siden valget i 2007.
Venstre er den store vinneren, og vokser mest av alle stortingspartiene. Partileder Trine Skei Grande kunne fortelle om det gledelige resultatet for Venstre i sin landsmøtetale sist helg.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**


Listerekord
– I 2007 stilte Venstre liste i 293 kommuner. Mitt mål var 311 i 2011. Men dere har klart 312, sa Skei Grande, til stående applaus fra delegatene.

Ikke siden 1971 har Venstre stilt liste i så mange kommuner. Partiet har jobbet målbevisst, med tidligere partileder Odd Einar Dørum som «listegeneral». Ordførerkandidaten i Oslo har reist rundt i hele landet for å motivere og hjelpe Venstre-folk.

Eksplosiv vekst
Oppland Venstre er det fylket i landet som hadde størst vekst av medlemmer og vant den nasjonale vervekampanjen. Det lokallaget i Oppland med størst vekst er Nord-Fron Venstre, som har vært synlige i politikken, og på gata. Ordførerkandidaten Mikkel Dobloug setter folk først, og har sammen med lokallaget holdt stand og aktivt lyttet til folk i kommunen de siste to årene.

Listeras i Vestfold
I Vestfold stiller Venstre lister i samtlige kommuner.

– Jeg har sett på historiske data helt tilbake til 1940. I løpet av de siste 70 årene har vi aldri stilt med Venstre-lister i samtlige kommuner i Vestfold, sier kommunestyrerepresentant i Stokke Venstre, Kåre Pettersen.

– Hvordan er dette mulig?
– Det er rett og slett bare knallhardt systematisk arbeid. Men Venstre er i vekst i Vestfold, og jeg tror vi har løsninger som veldig mange liker, sier fylkesleder i Vestfold Venstre Hilmar Flatabø.

Fakta Valg 2011: Valglister
Ap: 417 (- 4)
Sp: 393 (- 2)
Høyre: 379 (+ 4)
Frp: 344 (+ 8)
Venstre: 312 (+ 19)
KrF: 299 (- 18)
SV: 284 (- 29)

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**