Passasjerene skal prioriteres

Fylkesrådmannen vil kutte i kollektivbudsjettet. Venstres Alf Helge Greaker er uenig.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

Alf Helge m/logo

Foto: Tor Blaha

– Innsparingene man etter sigende har gjort ved å sette kollektivtrafikken ut på anbud skal utelukkende komme kollektivbrukerne til gode og det er derfor uakseptabelt at det skal kuttes i denne sektoren, uttaler Alf helge Greaker, fylkestingskandidat for Venstre.

– Ungdoms- og studentkortordningene må utvides, fortsetter Greaker og peker dessuten på mange effektiviseringstiltak som ikke koster de store pengene, men som har stor betydning for kvaliteten på tilbudet. Et eksempel kan være at Kystbussen og Flaggruten begynner å korrespondere med SKYSS sine lokalruter f.eks i Sunnhordaland.

– Det handler om å la lokalbussene vente 5 minutter her og der. Man kan slutte å trykke egne rutehefter for ferierutene om påsken og sommeren. Denne informasjonen kan lett tas med i de vanlige ruteoppslagene.

– Siden man har lagt for stor vekt på pris i anbudsutlysningene er det de ansatte i selskapene som “sponser” innsparingene blant annet ved å finne seg i dårligere arbeidsforhold, så dette skal i det minste komme passasjerene til gode, avslutter Greaker.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**