Vil slå sammen barnevernet

I Bygdebladet torsdag 28. april tar Venstres ordførerkandidat i Finnøy, Gro Skartveit til orde for et større barnevernskontor.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

Gro Skartveit, Finnøy, Rogaland

Foto: Tone Staven

– Det er til barnas beste med et større barnevernskontor, sier Skartveit. Hun mener små kommuner bør samarbeide om barnevernet, og vil ha en sammenslåing av tjenesten i Rennesøy og Finnøy.

— Å jobbe med barnevern er en av de mest krevende jobbene som finnes. Ved en sammenslåing vil vi få et større og bedre fagmiljø. Det vil være til det beste for barna, forklarer Skartveit til Bygdebladet.

— Å ta fra noen ungene sine er noe av det mest dramatiske et menneske kan gjøre. I tøffe saker vil et sammenslått barnevern ha mulighet for å være to på oppdragene, sier Skartveit.

Barneombudet er enig
Barneombudet er enig med ordførerkandidaten i at et større fagmiljø vil være en fordel.

— Mange kommuner har i dag under ett årsverk i barnevernet. Å være den eneste barnevernsarbeideren på et lite sted er ikke enkelt. Ved omsorgsovertakelse vil et helt samfunn bli berørt. Da er det ikke enkelt å stå alene om avgjørelsen. Om de er flere, vil det være lettere å ta avgjørelsen på grunnlag av hva som er best for barnet, sier Hilde Rakvaag, seniorrådgiver hos Barneombudet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**