Andreas Sandvik fyller 60 år 23.mai!

Store gratulasjoner til Andreas på dagen! Han er en markant lokalpolitiker i Kristiansund som gjennom mange tiår har satt sitt preg på byens politiske liv. Kristiansund Venstre sender de beste gratulasjoner på dagen!
Les omtalen av hva Andreas sin innsats betyr for vårt lokallag og vårt fylkeslag, skrevet av Odd W.Williamsen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

Vår

Foto: RH

Andreas Sandvik 60 år 23. mai 2011

Andreas er gift med Fie og bor ved Stormvarslet på Bjønnahaugen. Begge er lærere på Nordlandet Ungdomsskole og de har 2 barn. Andreas er utdannet økonom og lærer. Etter 20 år i privat næringsliv; innen bank, finans og nærradio, ble han lærer — trinnleder og verneombud.

Han ble med i Unge Venstre i 1965 og har vært sentral i Kristiansund Venstre siden han flyttet hjem i 1979 og straks overtok som leder i laget. Han har sittet sammenhengende i styret siden da.

Ved valget i 1979 ble han varamedlem til bystyret og han har vært fast medlem av Kristiansund Bystyre siden 1984. Det betyr 28 år som fast representant!

I perioden 1995 — 1999 var han varaordfører (og kalkulator) for Dagfinn Ripnes (H), mens Aud-Inger Aure (KrF) var statsråd. Det var fra 18.10.1997 til 14.6.1999. Han har 4 perioder i formannskapet.

I perioden 2007 — 2011 er han leder av komité 4 (miljøkomiteen). I perioden 2003 — 2007 var han medlem av utviklingsutvalget. Han var han medlem av Formannskapet i 3 valgperioder. På 1980-tallet satt han i Kulturstyret, der han tok opp forslaget om kino også på lørdag, etter å ha klarert det med partiet først. Nylig ble han leder i Kristiansund parkering AS. Har har hatt utallige verv, i alt fra Nordmøre Islager, Kristiansund Fryseterminal, til fellesnemnda for kommunesammenslåing.

Andreas brenner for kultur og oppvekstmiljø for barn og ungdom. Han har arbeidet mye med å rasjonalisere den kommunale driften.

Etter 32 år i lokalpolitikken stiller han selvsagt til valg igjen nå til høsten. Den bebudede nedtrappinga skal heldigvis gjennomføres i lavt tempo.

Han er rå til å få til fulltallige valglister og har også gjort mye for Venstres nominasjonsarbeid i fylket, gjennom mange år. I Kristiansund Venstres møteprotokoll for 21. januar 1985 har han selv skrevet: "Andreas Sandvik får i oppdrag å gjennomføre en vervekampanje blant byens husstander (ca. 7000)." I 1987: "Andreas skaffer kolonialkasse til utlodningen". I 1989 prøvde han å selge 50 brannslukkingsapparater til inntekt for Venstre, og lykkes med å bli kvitt halvparten.

Mat, hytte, MC

Andreas er berømt for sin gastronomi. Han er både skolekjøkken-lærer, kantinedriver og helaftensgourmet. Når vi er på Venstretur rundt i fylket, må han stadig innom kolonialbutikker for å kjøpe eksotiske krydder og grønnsaker til kveldens middagsselskap.

Han er hyttemann, kjører motorsykkel og 2CV, samler på filmanmeldelser, var pionér i Kristiansund Nærradio, først som Venstres medarbeider i Radio Bacalao og til slutt som medeier, og han var administrator/kasserer for Paraplyrevyen og Løven Mineralvannfabrikk & kulturverksted og Løvinnen. Han har laget programserier for nærradio om Kristiansundere som utvandret til Amerika. Andreas var kjent som "mannen i Vågen" som ildsjel for Mellemværftet og markant styreleder i Nordmøre museum fram til konsolideringa 2003.

Det store prosjektet han holder på med nå, er historieboka om slakterbransjen i Kristiansund og på Nordmøre.

Kristiansund Venstre gratulerer med Andreas med 60års-dagen!

Odd W. Williamsen

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**