Parkerte gigantisk motorsportsenter

Drømmen om et Oslofjorden Panoramic Racepark i Årosmarka er parkert for godt. Et enstemmig planutvalg i Røyken sa nei da de diskuterte saken i går. – Gledelig, sier venstreleder Gunn-Torill Homme Mathisen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**


Reaksjonene mot det 1250 mål store motorsportsenteret har vært sterke blant lokalbefolkningen både i Hurum og Røyken. Folk i Åros, men også i Sætre, og spesielt i byggefeltet Skatvedt, ville blitt utsatt for støyen et slikt anlegg ville ført med seg. Engasjementet og protestene kom klart fram på folkemøtet i regi av Røyken og Hurum Venstre, der over 250 mennesker deltok i debatten.

Gunn-Torill Homme Mathisen er fornøyd med at planene til OPR nå er skrinnlagt.

Gunn-Torill Homme Mathisen er fornøyd med at planene til OPR nå er skrinnlagt.
Foto: Per Mathisen

Selv om planene til OPR blir skrinnlagt, ligger et motorsportanlegg på 250 mål for lokal ungdom inne i planene og ønskes realisert.

– Dette er gledelig nytt, kommenterer Venstres førstekandidat i Hurum, Gunn-Torill Homme Mathisen. Venstre løftet saken opp og ut i det offentlige rom slik at befolkningen kunne ha mulighet til å debattere prosjektet og det er vi stolte av. Denne saken har vist at politisk debatt og engasjement faktisk nytter.

– Venstre har jo hele tiden vært imot prosjektet. Heldigvis har de øvrige politiske partiene i Røyken nå stukket fingeren i jorda og innsett at planene til OPR var et luftslott som ikke hørte hjemme på Hurumhalvøya, sier hun.

– Men, og det vil jeg understreke: Hurum Venstre ønsker et tilbud for lokale ungdommer som trenger et adrenalinkick og kanskje ikke har interesse for fotball og annen idrett. Derfor støtter vi planen om et lite motorsportsenter ved Follestad, avslutter Homme Mathisen.

Les oppslag om saken i Røyken og Hurums Avis.

 Venstre ønsker motorsportsenter for lokal ungdom.

Venstre ønsker motorsportsenter for lokal ungdom.
Foto: Microsoft

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**