Trine Skei Grande støtter opp om trønderske gründere

I forbindelse med at Trondheim Venstre på mandag arrangerte valgkamp kick-off ble Trine Skei Grande med på besøk hos gründerbedriften AudioPlus AS.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**


Andrekandidat i Trondheim Ina Roll Spinnangr var også med da Venstre-lederen besøkte AudioPlus i Trondheim. AudioPlus AS drives av Jorid Løkken og har i løpet av de siste syv årene satset stort innen hørselsomsorg. Med kvalitet og kompetanse i fokus utfyller AudioPlus på en utmerket måte det offentlige tilbudet innen hørselsomsorg.

– Tøffe og kompetente gründere som Jorid Løkken er akkurat det vi trenger for å kunne gi folk et godt og effektivt tilbud innen helse og omsorg, sier andrekandidat Ina Roll Spinanngr.

Ina Roll Spinnangr

Foto: Cathrine Dillner Hagen

Byråkratiet skaper trøbbel
På grunn av plutselige regelendringer innen NAV-systemet trues private audiografklinkker som AudioPlus nå av nedleggelse. Sentrale helsemyndigheter går inn for å presse selvstendige audiografer inn i ansettelsesforhold hos øre-, nese-, halsspesialister (ØNH-spesialister). Det medfører en stor byrde for pasientene, fordi de blir nødt til å stå i kø for å komme til øre-, nese-, halsspesialister før de kan få tilpasset sine høreapparat.

Løkken foreslår en rekke løsninger på problemet, slik som innføring av rekvisisjons- og refusjonsrett for audiografer, driftstilskudd og avtale med regionale helseforetak og kommunalt driftstilskudd for autoriserte audiografer.

– Vi mener fremdeles pasienten skal gå innom en ØNH-spesialist ved førstegangstilpasning av høreapparat. Dette for å utelukke alvorlig sykdom. Deretter mener vi en autorisert audiograf kan ta over rehabiliteringen. Sammen med gode økonomiske ordninger vil dette føre til en kraftig reduskjon av ventelistene, mener Løkken.

Venstre-leder Trine Skei Grande vil følge opp saken på Stortinget.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**