– Bevarer Distrikts-Norge

– Faktum er at uten innvandrere stopper Norge opp. Norske gårder, fiskevær, eldrehjem, sykehus, skipsverft, oljerigg og servisbedrifter klarer seg ikke lenger uten folk fra andre land, skriver Rebekka Borsch (V).

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

Rebekka Borsch

Foto: Torbjørn Tandberg

Rebekka Borsch er leder av Buskerud Venstre og 2. kandidat til fylkestingsvalget og Røyken kommunestyre.

– Innvandringsdebatten handler i for stor grad om folk som nekter å integrere seg, har et middelaldersk kvinnesyn eller irriterende hodeplagg. Problemene er reelle, men de overskygger fullstendig hva innvandring samlet sett betyr for Norge. Og de vanskeliggjør den egentlige debatten, nemlig den om hvordan vi i fremtiden skal sikre at mange nok immigranter finner veien til Norge, skriver Rebekka Borsch.

Les hele kronikken i Aftenposten.

Faktum er at uten innvandrere stopper Norge opp.

– Hvis du synes dette høres ut som en drøy overdrivelse, ta deg en tur til bygda og se selv, skriver Venstrepolitikeren.

– Norske gårder, fiskevær, eldrehjem, sykehus, skipsverft, oljerigg og servisbedrifter klarer seg ikke lenger uten folk fra andre land. Og ikke nok med det. Distriktskommunene trenger langt flere innvandrere de neste 20-30 årene. Klarer vi ikke å lokke mange nok nordover, står en viktig del av den norske folkesjela i fare: ønsket om å fortsatt befolke hele det vidstrakte landet, skriver Rebekka Borsch.¨

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**