Drammen Venstre driver ølinformasjon

1. august må Aass Bryggeri fjerne alt innhold som omhandler tips til bruk av øl i ulike sammenhenger med mat. Vinmonopolet kan fortsette sin praksis. Drammen Venstre publiserer herved en forbrukervennlig oversikt over noen av Aass sine øltyper som en motreaksjon på et urettferdig regelverk.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**


En artikkel om øl i og til mat må fjernes og “et bagrunnsbilde som kan minne om en skummende halvliter øl må bort”, heter det i vedtaket fra Helsedirektoratet. Hvis Aass venter med å etterkomme kravet, kan bryggeriet få 25.000 kroner i dagbøter.

– Alle vet at vi er sterkt i mot misbruk av alkohol, sier Terje Aass. Bryggeriforeningens Petter Nome ønsker å anke saken til Markedsrådet. Det er på tide at vi får en endring av disse reglene! Venstre reagerer på et håpløst regelverk som ikke bidrar til å redusere misbruk av alkohol.

Drammen Venstre har samlet noen av Aass sine mange ølsorter og bringer her en kort omtale av dem:

( Aass bryggeri har ikke selv bidratt til publiseringen da dette er å anse som ulovlig. Vi bringer allikevel oversikten som “politisk informasjon”, som fortsatt er lovlig. Oversikten kan selvfølgelig også benyttes i forbrukerøyemed.

Aass pils

Foto: Ståle Sørensen

Pilsner:
Lyst, gyllent og undergjæret øl, med en ren og balansert duft av malt. Aroma i retning honning, nøtter og sitrusfrukt. Smaken er lik de klassiske pilsnervariantene fra Tsjekkia.

Aass fatøl

Foto: Ståle Sørensen

Fatøl:
Et undergjæret øl med lys gyllen farge. Tiltalende duft av humle, malt og frukt. Smakfull og balansert, med noe bitterhet i avslutningen.

Aass Bayer

Foto: Ståle Sørensen

Bayer:
Mørk brunt undergjæret øl, med karamellisert og krydret maltduft. Friskt anslag, balansert sødme, god fylde og en behagelig bitter avslutning.

Aass sommerøl

Foto: Ståle Sørensen

Sommerøl:
Et strågult, friskt og undergjæret sommerøl med hvitt skum. Ølet har lav sødme og innslaget av hvetemalt gir Aass Sommerøl en god fruktighet og frisk karakter.

Aass Ice

Foto: Ståle Sørensen

Ice:
Lyst undergjæret pilsnerøl med duft av frukt og malt. Et øl med friskhet, lett fylde og balansert bitterhet.

Aass Lite

Foto: Ståle Sørensen

Lite
Et leskende øl med lav bitterhet. Lavkaloriølet består av 30% færre kalorier og 70% mindre karbohydrater.

Aass pale ale

Foto: Ståle Sørensen

Gourmet Pale Ale:
Et overgjæret, medium fyldig øl. Det gylne, kobberfargede ølet har en krydret fruktighet og en balansert kombinasjon av sødme og bitterhet.

Aass stout

Foto: Ståle Sørensen

Gourmet Stout:
Et overgjæret, kraftig øl med kompleks smak og en aroma av karamell, lakris og sjokolade. Den tydelige sødmen avrundes av en behagelig bitterhet.

Aass Weizen

Foto: Ståle Sørensen

Gourmet Weisen:
Et overgjæret og klart, lett og leskende hveteøl. Kjennere lar seg begeistre av ølets tiltalende balanse av myk sødme og frisk syrlighet. En karakteristisk duft av hvetemalt, koriander og sitrus.

Oversikten er ikke total.
Vi utvider gjerne oversikten dersom forbrukere sender oss nødvnedig informasjon og bilde.
For ytterligere informasjon kontakt Ståle Sørensen [email protected]

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**