Reagerer på pågripelsen av Kaplan

Rogaland Venstre reagerer på arrestasjonen og den forespeilende utsendelsen av Kamuran Kaplan. -Et overgrep, sier Venstres Anja Endresen til TV2. Kaplan har forsørgeransvaret for ektefelle og tre barn som har opphold i Norge. Igjen viser Ap, SV Sp – regjeringen at hensyn til barn ikke teller. Denne politikken er allerede Norge blitt dømt for i Menneskerettsdomstolen i Strasbourg.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

Anja B. Endresen

Foto: Joachim Steinbru

Endresen er toppkandidat for Sola Venstre og styrmedlem i Rogaland Venstre.

Natt til lørdag kom politiet på døren hjemme i Stavanger for å sende ham til Tyrkia. Politiet omringet huset klokken 04 på natten.
— Ti politimenn. Så jeg trodde at det måtte være en terrorist her. Men vi er folk, sier en gråtkvalt Naime Kaplan til TV 2 Nyhetene. -Et overgrep, sier Venstres Anja Endresen. Se saken her >>

-28. juni var en tilsvarende sak som Kaplans oppe i Menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg, og den norske stat tapte der, sier Endresen. Kvinnen fikk lov til å bli i landet av hensyn til barna. Samme dag behandlet Høyesterett en liknende sak hvor også staten tapte. Her ble en kvinne innrømmet opphold av hensyn til barna.
Venstre stiller seg sterkt kritisk til den den rødgrønne regjeringen som står bak en politikk som ikke tar hensyn til disse signalene, men heller velge å sende ut familiefaren Kaplan. Kaplans sak behandles også Menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg og den rødgrønne regjeringen vil da gå på atter et tap. Istedet for dette, burde Kaplan fått lov til å bli i Norge av hensyn til hans barn og da spesielt med hensyn til hans handicappede datter, mener Endresen og Rogaland Venstre.

Venstres Helge Solum Larsen deltok sammen med Ole Paus på markering for Kaplan i januar, se her >> og besøkte ham også da han var innlagt på psykiatrisk avdeling på Stavanger universitetssjukehus. Les mer her >>

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**