Vi trenger singelpolitikk

— Det er urettferdig at vi har et avgiftssystem som er bygget på 50-tallets familiestruktur, sier Venstres leder Trine Skei Grande

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

Trine Skei Grande på Akershus Venstres møte om kunnskapskampanje

Foto: Sesselja Bigseth

Levekårsundersøkelsen for single viser at de single taper på boligmarkedet, lønnsutvikling, helse og har vesentlig lavere levekår enn kjernefamilien. Det er 840 000 aleneboende i Norge. De trenger et levekårsløft. Venstre ønsker en stortingsmelding for de singles levekår.

– Vi må utjevne levekårsforskjellene. De rødgrønne har valgt å legge singelpolitikken i skuffen. For alle andre grupper arbeider vi for å hjelpe de gruppene som trenger det. Det må vi gjøre for de single også, sier Trine Skei Grande.

Avgiftssystem tilpasset dagens familiestruktur

Venstre vil endre avgiftssystemet for NRK-lisens, strøm og kommunale avgifter. Dette er positivt for miljøet og de aleneboende.

– Dagens avgiftssystem er tilpasset 50-talles familiestruktur. Det føles utrolig urettferdig. Man lager husstandsavgifter som ikke er tilpasset dagens struktur, påpeker Venstrelederen.

Les mer om Venstres singelpolitikk her.

Singelpolitikk er ikke komisk

– I singelpolitikken er det en slags magi som gjør dette til et tapertema. Journalister og politikere blir lattermilde når jeg skal ta opp dette temaet. Det er vanskelig å bli tatt alvorlig. Det er alvorlig. 850 000 menneskers levekår er alvorlig, sier Trine Skei Grande (V)

Les mer hos NRK.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**