Tvil om campingforbud

Hurum kommune er usikker på om de har lov til å sette opp skilt som forbyr kampering på Freyborgstranda. Det var under et intervju med RHA at venstrepolitiker Gunn-Torill Homme Mathisen kom over det bortgjemte skiltet som varsler om at det er forbudt å sette opp telt.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

Skilt, Freyborg Storsand

Foto: Gunn-Torill Homme Mathisen

– Først så jeg at det var noen som campet, og jeg tenkte at det var hyggelig at man tok i bruk Hurum. Men så fikk jeg øye på skiltet og stusset på om dette var lov i forhold til friluftsloven, sier Homme Mathisen.

Hun er usikker på om kommunen har lov til å forby turister og andre å sette opp telt. Hun mener det er viktig at Hurum som turistkommunen må være tydelige på hva som er ikke er forbudt.

– Er det lov å kampere på friområder eller ikke. Dersom det er lov, så må forbudsskiltet vekk. Men dersom kommunen har retten på sin side, så bør skiltingen både bli mer synlig og skrevet på flere språk slik at flest mulig forstår hva som er forbudt, sier Homme Mathisen.

Skilt, Freyborg Storsand

Foto: Gunn-Torill Homme Mathisen

Les hele oppslaget i Røyken og Hurums Avis

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**