Våre kandidater: Sesselja Bigseth

Sesselja Bigseth er andrekandidat ved høstens kommunevalg.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**


Sesselja er sekretær og studieleder for lokallaget, og har også ansvaret for å oppdatere nettsidene og Nes Venstres konto på Twitter.

Trine Skei Grande og Sesselja Bigseth i Vandrehallen på Stortinget

Sesselja er relativt ny i politikken, men lar ikke det stoppe seg. Hun ble medlem våren 2009, og har engasjert seg sterkt i både lokallag og fylkeslag siden den gang. I sommer har hun jobbet som informasjonsrådgiver for Venstres stortingsgruppe.

Yrke:
Jeg jobber som journalist og skriver i hovedsak for magasiner og nettsteder. I tillegg har jeg oversatt en rekke barne- og ungdomsbøker. Jeg har mitt eget foretak, og er derfor spesielt opptatt av småbedriftspolitikken.

Hva fyller du fritiden med?

Sesselja med barn

Litteratur er og blir den store interessen min. Jeg er en flittig bruker av biblioteket og er med i Bibliotekets venner.

Jeg har også ei lita tulle på under året og en skyggeredd hund som krever mye av tiden min. Resten går med til politikken.

Hva er dine politiske hjertesaker?
Enkeltmenneskets frihet og rettigheter er sentralt i mitt politiske engasjement. Alle er likeverdige, men ingen er like.

Hvorfor ble det Venstre?
Jeg er lidenskapelig opptatt av kampen for et bedre personvern, og det er ingen andre partier som har troverdighet i personvernspørsmål slik Venstre har. At Venstre i tillegg har den beste politikken for småbedrifter og har et sterkt miljøengasjement, gjorde at det ikke var noen tvil for meg.

Trekk frem noe positivt i nærmiljøet ditt:

Kornåkrer

Jeg er født og oppvokst med kyst og fjell i Ålesund, så for meg er flatbygda med dens dype skoger og duvende åkrer noe eksotisk. Noe av det flotteste jeg vet, er når høsten har farget trærne røde og gule og bonden har tatt kornet og vi kan gå tur over markene ved Fossumvegen og la hunden løpe løs.


Les noen av Sesseljas utspill:

Skolen er ikke svaret på alt
DLD: Høyre svikter oss alle
Klimaplan: Tiltakene ikke ambisiøse nok

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**